PANIMO
Panimo toimii ympäristöystävällisesti tuulivoimalla ja valmistamme olutta hiilijalanjäljen huomioon ottaen. Laadukkuus on oluen valmistuksessa ensisijaisen tärkeää ja pidämme huolen siitä, että pullotettu olut on aina korkealuokkaista. Panimolla on oma metsä, johon tuotannosta syntyneet päästöt sidotaan.
Tuotantokapasiteetti on 100 000 – 150 000 litraa vuodessa.
Panimolaitteisto
- Keitto- ja mäskäyskattilat 2000 litraa
- Mahdolllisuus hopback-humalointiin
- Kaikki käymistankit 2000 litraisia
Etiketöinti- ja pullotuslinja
- Ns. suora pullotuslinja, jossa ei ole ”pullokarusellia”
- Etiketöinti ennen täyttöä
- Hapenpoisto ennen korkitusta
- Max nopeus 1200 pulloa tunnissa
Panimon tuotantopäästöt kompensoidaan
Panimolle on hankittu 3,5-hehtaarin metsäpalstan tammikuussa 2019. Panimon oma metsä on noin 20-vuotiasta sekametsää. Metsäpalstan hiilitaseen on laskenut Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston apulaisprofessori Ari Laurén. Hänen mukaansa metsämme sitoo hiilidioksidia vähintään 27 tonnia vuodessa, mikä on reilusti kaksinkertainen määrä, kuin mitä toiminnasta syntyy. Panimotoiminnan hiilidioksidipäästöt muodostuvat käymisestä (n. 2,9 tonnia vuodessa) sekä pullotuksesta ja hiilihapotuksesta (n. 4,0 tonnia vuodessa). Lisäksi hiilidioksidia tuli lämmityksestä 3,4 tonnia ja panimon auton käytöstä 2,8 tonnia eli yhteensä 13,1 tonnia vuodessa. Näiden lukujen perusteella voimme todeta, että toimintamme ei ole ainoastaan hiilineutraalia, vaan peräti hiilinegatiivista.
Luonnonvarojen kestävä käyttö
Juomien valmistuksessa käytetään tuulisähköä ja prosessin jäähdytysratkaisut on tehty
energiatehokkaasti sijoittamalla jäähdyttimet ja jäähdytysnestesäiliö ulos panimon
pohjoisseinustalle. Lisäksi vierteen jäähdytyksessä syntyvä kuuma vesi otetaan
uudelleen käyttöön esim. laitteistopesuja varten. Myös kaikissa pakkausmateriaaleissa pyritään
valitsemaan ympäristöystävällisin vaihtoehto ja esimerkiksi pullojen etikettien materiaalina on
paperi eikä öljypohjainen muovi.